0519-294598

Meer dan 25 jaar ervaring
Een 9,4 op Funda
Logo VastgoedPRO Logo Funda Logo NWWI Logo NRVT

Nieuwe Dokkumer woonwijk Stadsdock krijgt vorm


DOKKUM – Aan de westkant van Dokkum, vlak naast de Dokkumer Ie, verrijst de nieuwe woonwijk Stadsdock. Het plan bestaat uit twaalf halfvrijstaande woningen en dertien vrije kavels, die inmiddels allemaal al zijn verkocht. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de halfvrijstaande huizen, die over enkele maanden worden opgeleverd.

Bouwbedrijf Hekstra bouwt de twaalf halfvrijstaande woningen van Stadsdock. “It giet hartstikke goed”, vertelt directeur Romke Hekstra. “Hjoed wurde de lêste kappen derop draaid, dus noch even en wy binne wyn- en wetterticht.” De begane grond van de woningen wordt traditioneel gebouwd met een betonvloer; de verdiepingen worden middels houtskeletbouw aangelegd.

In juni moeten de halfvrijstaande woningen worden opgeleverd. De nieuwe bewoners mogen zich gelukkig prijzen, want er was erg veel belangstelling, zag makelaar Bert de Boer van Regiomakelaardij. “Se wiene samar fuort. Achterôf hiene it der wol mear wêze kinnen, mar fanút de gemeente en provinsje wie der op dat stuit gjin romte foar mear huzen.”
 

MEER NIEUWBOUW

Inmiddels zijn er in Dokkum meerdere locaties in beeld voor nieuwe woningen, zoals de Mollema-locatie en het terrein achter de voormalige fabriek van Prins. Meer nieuwbouw in en buiten Dokkum is volgens De Boer noodzaak, want de 25 woningen van Stadsdock zijn bij lange na niet genoeg. “De fraach is noch hieltyd hiel grut. Dy krapte, dy bliuwt foarearst noch wol. Op koarte termyn tink ik net dat der gau wat feroaret op de wenningmerk.”


Gepubliceerd op: 7-02-2022
Gepubliceerd door: RTV NOF