0519-294598

Meer dan 25 jaar ervaring
Een 9,4 op Funda
Logo VastgoedPRO Logo Funda Logo NWWI Logo NRVT
Als deze boerderij kon praten, dan had hij veel te vertellen. Het pand uit 1848 heeft heel wat eigenaren en functies gekend. Lange tijd stond het leeg, totdat Sabina en Robbert nu bijna twee jaar geleden als één van de eerste kijkers sinds lange tijd binnenstapten.

“Dit was de eerste boerderij die ik had gezien toen we op zoek gingen naar een plek om een B&B te starten”, vertelt Sabina, die met Robbert na omzwervingen in binnen- en buitenland de rust zocht. “Op een goeie dag waren we in de buurt van Niawier en hebben we Gert-Jan van Regiomakelaardij gebeld. Nog geen uur
later stonden we in de keuken en wisten we ‘dit is het’.”

Ter plekke een bod
“Gert Jan zag dat ook, en dat maakte het tot een heel fijn en open gesprek. Wij konden alles vragen, hij vertelde veel. We waren geneigd ter plekke een bod te doen, ook dat voelde hij aan.” Robbert: “Maar Gert Jan zei ‘rij voordat je een bod doet, eerst even naar Dokkum, dat wordt straks je hoofdstad’. Dat deden we. Ik had nog nooit zo’n mooi pittoresk stadje gezien. Het zonnetje scheen, Dokkum lag er prachtig bij.” Sabina: “Ik had de tranen in mijn ogen, alles klopte.” Na een lunch in Dokkum besloten Sabina en Robbert bij thuiskomst een bod te gaan doen. Sabina: “Tot we onderweg waren en ons hardop afvroegen waarom dat pas bij thuiskomst te doen.” Robbert: “En dus deden we vanuit de auto een bod. Aan het einde van diezelfde middag was de koop rond.”

De groene kleur terug
Er stond een behoorlijke klus te wachten om van de uitgeleefde boerderij een nette B&B te maken. Robbert: “Toen we de sleutel kregen, zijn we ons direct gaan voorstellen aan de buren, en hebben we verteld wat onze plannen waren. Dat over een tijdje de originele groene kleur een de buitenkant terugkeert, wordt zeer
gewaardeerd in het dorp.” Het bleef niet bij een kennismaking, Sabina en Robbert werden actief in het dorp. Zij in het dorpsbelang, hij bij de oranjevereniging. Robbert: “Dat dorpsleven hebben we echt gemist in de Randstad.”

Gepubliceerd op: 04-05-2022
Gepubliceerd door: Dockumer Nieuwe Courant