0519-294598

Meer dan 25 jaar ervaring
Een 9,4 op Funda
Logo VastgoedPRO Logo Funda Logo NWWI Logo NRVT

Wil jij een huis laten taxeren?

Ben je op zoek naar een taxateur dan ben je bij ons aan het goede adres. Als je een taxateur van Regiomakelaardij ingeschakeld om een taxatie te maken van een woning, dan geeft hij een zo exact mogelijke indicatie van de waarde van deze woning op het moment van opname. De taxateur doet dat door middel van het opstellen van een taxatierapport.
 

Waar staan wij voor?

  • Eerlijke en heldere communicatie
  • Afspraak = afspraak
  • Binnen 2 à 3 werkdagen de opname van de woning

Wat doet een taxateur?  

Als eerste maken we een afspraak om de woning te bekijken, de taxateur loopt door de woning (deze afspraak duurt ongeveer 1 uur afhankelijk van de grootte van de woning) en kijkt naar onder andere de bouwkundige staat, maar ook in welke wijk de woning staat en of er voorzieningen in de buurt zijn. Daarnaast neemt hij een aantal foto’s van de woning, deze worden in het taxatierapport verwerkt. Op kantoor werkt de taxateur het taxatierapport verder uit en voegt referentie-woningen aan het rapport toe. Dit zijn woningen die vergelijkbaar zijn met je eigen woning. Ook berekend hij de waarde van de woning aan de hand van marktcijfers en zijn bevindingen. Is dit alles klaar dan wordt het taxatierapport eerst gecontroleerd door het NWWI, pas als zij akkoord zijn is het rapport definitief en wordt het naar je verstuurd. Vervolgens stuur jij het rapport naar je financieel adviseur.

Hoe wordt je taxateur?

Taxateur ben je niet zomaar, je volgt hier een gedegen opleiding voor en volgt iedere jaar verplichte educatie zodat je altijd op de hoogte bent van de juiste kennis. Onze taxateurs staan ingeschreven bij het NRVT (Nederlandse Register Vastgoed Taxateurs). Het NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en de vakbekwaamheid van de taxateurs. Als je een taxateur inschakelt van de Regiomakelaardij komt Jacob Torensma bij je langs. Jacob is gecertificeerd taxateur, je weet dan dus zeker dat je een deskundig rapport kunt ontvangen waarmee jij naar jou financieel adviseur kunt.  

 

Waar heb je een taxatierapport zoal voor nodig? 

  • aankoop of verkoop van een nieuwe woning 
  • oversluiten van je huidige hypotheek 
  • echtscheiding en boedelverdeling 
  • nalatenschap, erfenis of successie