0519-294598

Meer dan 25 jaar ervaring
Een 9,4 op Funda
Logo VastgoedPRO Logo Funda Logo NWWI Logo NRVT

Deze uitdaging is soepel, snel en makkelijk verlopen!

Yvonne Medeme heeft een praktijk aan huis voor psychosociale en pedagogische hulpverlening. Ze begeleidt kinderen en volwassen die veelal in Dokkum wonen. Hun woning aan de Gauthierlaan is verkocht: binnenkort verhuizen ze naar een veel ruimere woning aan de Iepenlaan, met uitzicht op het park en de Friese Wouden.

“Mijn praktijk verhuist natuurlijk mee. Daarnaast willen we graag dat mijn moeder bij ons komt wonen. We zochten dus een woning waar én ruimte is voor mijn kantoor én de mogelijkheid voor mantelzorg aan huis. Ons nieuwe huis aan de Iepenlaan biedt deze mogelijkheden. Het is perfect voor ons en een prachtige plek voor mijn moeder, waar ze hopelijk haar draai en de geborgenheid kan vinden waar ze zo naar op zoek is.”

Denken in oplossingen

Yvonne vertelt waarom Regiomakelaardij Dokkum een belangrijke meerwaarde heeft gehad in het aan- en verkoopproces. “Toen we het huis aan de Iepenlaan vonden, waren we direct heel enthousiast. Dat is aan de ene kant heel mooi natuurlijk, aan de andere kant geeft het direct een bepaalde druk om snel te handelen. Gert Jan Nienhuis wist wat er nodig was om het voor ons te realiseren: om de stap naar een grotere woning te kunnen maken, moesten we ons huis aan de Gauthierlaan goed kunnen verkopen. Hij had direct een potentiële koper op het oog en heeft goed bemiddeld. De verkoop van ons eigen huis was snel gerealiseerd. Daar waren we erg blij mee, want zo konden wij zelf weer stappen ondernemen om de Iepenlaan te kopen.”

“Het verkopen van je huis en het kopen van een nieuwe woning is een hele spannende uitdaging. Wij moesten best even over een drempel om deze stap te nemen. Gert Jan heeft ons goed geholpen door in oplossingen te denken, waardoor dit proces voor ons soepel, snel en makkelijk is verlopen.”

 

Ik hou gewoon van Dokkum’

Natuurlijk hadden Yvonne en haar man ook buiten Dokkum kunnen kijken naar een geschikte woning. “Mijn cliënten, die over het algemeen hier vandaan komen, zijn de grootste drijfveer om in Dokkum te blijven. Bovendien zijn we erg gehecht aan Dokkum. We wonen hier nu zo’n twintig jaar. Dokkum heeft alle faciliteiten, het heeft sfeer, gezelligheid, er wordt heel veel gedaan, ik hou gewoon van Dokkum.” Als Yvonne wil vertellen wat ze het mooiste plekje van Dokkum vindt, moet ze even nadenken. “Ja, dan moet ik er toch meerdere noemen. Het oude Stadhuis op De Zijl vind ik prachtig. Maar ook wandelen langs het Bolwerk, de stadswallen, is erg mooi; de molen, de bootjes, de toeristen die er komen. Ik vind het leven in en rond Dokkum gewoon heel erg prettig!”