Weet wat er leeft.

Te Koop: Doniawei 95, 9104 GK Damwald Vraagprijs: € 535.000,- k.k.

Volgen Bezichtiging inplannen Reageren Download folder
Type ObjectWoning
Aantal kamers5
Woonoppervlakte100m2
Het recreatiebedrijf "Botniahiem" ligt aan de rand van het mooie dorp Damwâld en bestaat uit een sfeervolle camping, 4 chalets, B&B, 20-tal staanplaatsen, zalen, schuurruimte en BEDRIJFSWONING op eigen grond. Vanuit de receptie en het kantoor worden de stacaravans, chalet caravans verhuurd. Ook is er een gezellige zaalaccommodatie waar ontbijtbuffet wordt geserveerd of op andere momenten een vergadering of een familiebijeenkomst kan worden gehouden. Het pension kan ook als groepsaccommodatie worden gebruikt.
Beschrijving


Het recreatiebedrijf "Botniahiem" ligt aan de rand van het mooie dorp Damwâld en bestaat uit een sfeervolle camping, 4 chalets, B&B, 20-tal staanplaatsen, zalen, schuurruimte en BEDRIJFSWONING op eigen grond. Vanuit de receptie en het kantoor worden de stacaravans, chalet caravans verhuurd. Ook is er een gezellige zaalaccommodatie waar ontbijtbuffet wordt geserveerd of op andere momenten een vergadering of een familiebijeenkomst kan worden gehouden. Het pension kan ook als groepsaccommodatie worden gebruikt. Wadlopers maken hier met regelmaat gebruik van. In het achterste gedeelte van de voormalige schuur is een appartement gebouwd met o.a. een heuse bedstede. De naastgelegen grote schuur/stal, biedt nu ruimte aan 7 paardenboxen maar er zijn veel meer mogelijkheden, ook is er nog een wagenberging/kapschuur voor opslag of stalling.

Er is voldoende parkeergelegenheid (25 plaatsen) en een ruime toegangsweg dit maakt het bedrijf voor iedereen goed toegankelijk. Het te verkopen terrein beslaat meer dan een hectare en is daarom uitermate geschikt voor werken aan huis of voor inwoning/meer bewoning door bijvoorbeeld ouder(s), jongeren en/of gezinnen. Andere functies zoals bijvoorbeeld woon-zorg zijn zeer goed mogelijk.

BIJZONDERHEDEN
• 78 zonnepanelen voor eigen elektraverbruik.
• Badkamer en toilet zijn in 2015 vernieuwd.
• Het buitenschilderwerk is van 2017.
• Volop eigen parkeerplaatsen.
• Extra inkomsten door te verhuren voor feesten en vergaderingen.
• De camping heeft 20 staanplaatsen, 4 chalets en een trekkershut.
• Landelijk gelegen, mooi in het groen met veel natuur op korte afstand.

Grenzend aan het terrein bevindt zich een recreatieterrein met een 9 tal vrijstaande recreatieobjecten, landerijen een vogel observatie hut , ooievaarsnest, natuurroute en ligt het museum "De Sûkerei". Beide bedrijven komen vaak tot een leuke samenwerking.

Enerzijds volop rust en ruimte en anderzijds het gemak van een mooi winkelcentrum en andere goede voorzieningen. De omgeving wordt gekenmerkt als het zogenaamde coulisselandschap, de rand van de Friese Wouden met ten noorden hiervan de Kleistreek en het Nationaal Park Lauwersmeer. Het gebied wordt ook wel de Gouden rand van Lauwersland genoemd, met centraal hierin de 11e Elfstedenstad, het pittoreske stadje Dokkum. Hier is het vooral binnen de bolwerken bij uitstek goed vertoeven en er zijn veel bezienswaardigheden. Het gebied leent zich bij uitstek als fiets, wandel- en watersportgebied. Een afwisseling van kleine dorpjes, bossen, boomwallen in de Friese Wouden en de wijde verten en terpen van de Kleistreek.

Het bedrijf is o.a. lid van het Friese Bed en Brochje, de Landelijke Organisatie Bed and Breakfast, van S.V.R., vereniging Kleinschalige bedrijven “ Ontdek ons”. en het is in 2019 weer door de ANWB geselecteerde bij de kleine Campings.

De Camping heeft een mooie beschutte plaats op het bedrijf.

Aansluitend percelen grond met opstallen (eventueel bij te kopen). Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden die dit unieke object u biedt? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak om het te bezichtigen.
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Bouwjaar1953
Perceeloppervlakte11600 m2
Woonoppervlakte100 m2
Inhoud500 m3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Garages2, Vrijstaand steen
KeukenHalf-open keuken, ingericht met inbouwapparatuur
Badkamer2
VerwarmingCV-ketel
BeglazingDubbel
EnergielabelNiet aanwezig
DakconstructieSchuin dak
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenGoed
AanvaardingIn overleg

Blijf op de hoogte. Ontvang de laatste woning informatie via de mail. Klik op inloggen of registreren

Regiomakelaardij

VastgoedPRO is het kwaliteitskeurmerk waarmee aangesloten
makelaars, taxateurs en andere vastgoed professionals hun deskun-
digheid en vakbekwaamheid aan u kenbaar maken.

Copyright 2016 Regiomakelaardij | Ontwerp & Realisatie LauwersDesign Reclame & Internet