0519-294598

Meer dan 25 jaar ervaring
Een 9,4 op Funda
Logo VastgoedPRO Logo Funda Logo NWWI Logo NRVT

Woudweg 97, 9101 VK Dokkum

Gegevens

Woudweg 97, 9101 VK Dokkum
€ 549.000,- k.k.
Type Object: Eengezinswoning
Aantal kamers: 9
Woonoppervlakte: 173 m2
Deel deze woning:
Eén van de mooiste woningen van Dokkum, gebouwd in 1934, aan de Woudweg. Dit robuuste huis ademt in alles de jaren 30. Alle elementen van die bouwtijd zijn bewaard gebleven. Fraaie entree, royale overstekken, een forse schoorsteen en prachtig zijn de diverse daklijnen die op elkaar aansluiten. Het huis is ontworpen door architect Gerrit Steen. Hij heeft meerdere kenmerkende gebouwen ontworpen in Dokkum. Binnen nog zoals het altijd was, kamer en suite met glas in lood, royale zwart marmeren schouw met houtkachel, parketvloer, een achterpui met draaideuren naar het terras en een ruime hal met fraaie trapopgang. Royale keukenruimte, naar eigen inzicht in te delen. Huidige keukeninrichting is eenvoudig en is niet gemoderniseerd. Verdieping met 3 slaapkamers, alle slaapkamers met vaste kasten en overige verborgen bergruimten (deels stahoogte) en 2 slaapkamers hebben toegang tot het balkon. De badkamer is voorzien van toilet, ligbad, douche en dubbele wastafel. Vaste trap naar de tweede...

Beschrijving

Eén van de mooiste woningen van Dokkum, gebouwd in 1934, aan de Woudweg. Dit robuuste huis ademt in alles de jaren 30. Alle elementen van die bouwtijd zijn bewaard gebleven. Fraaie entree, royale overstekken, een forse schoorsteen en prachtig zijn de diverse daklijnen die op elkaar aansluiten. Het huis is ontworpen door architect Gerrit Steen. Hij heeft meerdere kenmerkende gebouwen ontworpen in Dokkum. Binnen nog zoals het altijd was, kamer en suite met glas in lood, royale zwart marmeren schouw met houtkachel, parketvloer, een achterpui met draaideuren naar het terras en een ruime hal met fraaie trapopgang. Royale keukenruimte, naar eigen inzicht in te delen. Huidige keukeninrichting is eenvoudig en is niet gemoderniseerd. Verdieping met 3 slaapkamers, alle slaapkamers met vaste kasten en overige verborgen bergruimten (deels stahoogte) en 2 slaapkamers hebben toegang tot het balkon. De badkamer is voorzien van toilet, ligbad, douche en dubbele wastafel. Vaste trap naar de tweede verdieping, hier bevinden zich 2 slaapkamers met diverse bergruimten en daarboven nog een bergzolder. De beschutte achtertuin grenst aan de achterzijde aan gemeentelijk groen en is gelegen op het zuidoosten.

Bijzonderheden:
- Op loopafstand van het centrum van Dokkum
en diverse voorzieningen zoals scholen, supermarkt enz.
- Karakteristiek
- Bouwjaar 1934
- 173 m² woonoppervlakte
- Perceelgrootte 613 m²
- Achtertuin gelegen op het zuidoosten
- Vrijstaande stenen garage

Locatie:
Dokkum is één van de Friese Elfsteden en heeft een regionale verzorgingsfunctie voor heel Noordoost-Friesland. Sinds 2016 is Dokkum dankzij de Centrale As aangesloten op een vernieuwd wegennetwerk richting Leeuwarden, Drachten en Groningen het heeft alle noodzakelijke en gewenste voorzieningen, zoals scholen, winkels, theater, een zwembad en goede busverbindingen. Dokkum ligt vlakbij het schitterende Nationaal Park Lauwersmeer en de Friese wadden en is enkele kilometers verwijderd van Lauwersoog en Holwerd, de opstapplaatsen naar Schiermonnikoog en Ameland.

Kenmerken

Type woning
Eengezinswoning
Bouwjaar
1934
Perceeloppervlakte
613 m2
Woonoppervlakte
173 m2
Inhoud
782 m3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Garages
2, Vrijstaand steen
Keuken
Dichte keuken
Badkamer
1
Verwarming
Cv ketel
Isolatie
Dubbel glas
Energielabel
G
Dakconstructie
Samengesteld dak
Onderhoud buiten
Goed
Onderhoud binnen
Redelijk tot goed
Aanvaarding
In overleg

Reageren / Bezichtiging aanvragen

Interesse in deze woning? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in voor een reactie of het aanvragen van het bezichtiging.

Bekijk meer woningen