Van kasteel Leliënhuyze naar Stadsdock

Stel je voor, je woont op deze unieke plek in Den Bosch: kasteel Leliënhuyze. Maar het verlangen naar Friesland brandt. Je hebt er je roots, je kinderen wonen er en niets staat je nog in de weg terug te gaan.

Het overkwam Rinze van Wieren, geboren Feanwâldster. Op zoek naar minsten zo’n unieke plek, maar dan in het noorden van het land, kwam hij Stadsdock tegen. Hij is een van de trotse kopers van een woning aan het water. “Het liedje van Piter Wilkens. ‘it paad werom’ geldt hier voor mij

Ik ben veel in het buitenland geweest en heb op verschillende plekken in Nederland en België gewoond, maar dit voelt echt als thuiskomen.”

 

Friezen om utens

“Rinze is een van de mensen die we voor ogen hadden toen we het project Stadsdock ontwikkelden”, vertelt makelaar Gert Jan Nienhuis. “Friezen om utens die uiteindelijk toch terugkeren naar Dokkum.” Zoals een echte Fries dat betaamt is Rinze eerst zelf even gaan kijken op de locatie aan de Dokkumer EE. “Ik had er meteen een goed gevoel bij.” Het contact met Regiomakelaardij was dan ook kort maar krachtig. “Zij bevestigden dat vertrouwen dat ik er meteen in had. Daardoor konden we snel schakelen, dit zat goed.”

 

“Natuurlijk had ik ook voor wat bestaands kunnen kiezen”, vervolgt Rinze. “Maar zo’n uniek project als Stadsdock kom je niet gauw weer tegen. Het lijkt een beetje op de ruimte en vrijheid die ik in Den Bosch gewend ben. De ligging aan het water, de voorzieningen in de buurt, de binnenstad vlakbij en toch ruimtelijk wonen. Met deze nieuwe energieneutrale woning ben ik bovendien klaar voor de toekomst.”

 

Brabantse gezelligheid

Terug naar het kasteel van Rinze. Natuurlijk heeft hij aar ook prettig gewoond, temidden van de Brabantse gezelligheid. “Al geldt die vaak maar tot de voordeur. Niet dat men niet gastvrij is, maar het is toch anders dan in Friesland. Ook je eigen taal weer kunnen spreken, dat voelt wel zo vertrouwd. Ik verwacht het sociale leven hier dan ook gauw weer op te pakken. Ik ben benieuwd wie mijn buren gaan worden!”

 

De halfvrijstaande woningen zijn op één na allemaal verkocht. Er zijn nog een aantal vrije kavels en vrijstaande woningen te koop. Net als Rinze wonen in Stadsdock? Neem contact op met Regiomakelaardij.

Heeft u vragen, of wilt u uw woning verkopen?