Partijen bij elkaar brengen, dat is wat ik doe

Bert de Boer is zo’n tien jaar makelaar bij Regiomakelaardij. “Ik ben opgegroeid in Damwoude, woon in Dokkum en ken Noordoost Friesland als geen ander. Dat is het mooie van werkzaam zijn binnen je eigen leefomgeving, je bent bekend met het hele gebied en je weet wat er leeft.”

Het makelaarsvak is voor Bert duidelijk een bewuste keuze. “Ik had altijd al interesse in bouwkunde. De combinatie met het commerciële aspect spreekt me erg aan in het makelaarsvak. Ik haal enorm veel voldoening uit mijn werk. Het is misschien cliché, maar het tot stand brengen van een goede transactie, een goede verkoop waarbij alle partijen tevreden zijn; dat vind ik het mooiste onderdeel van ons vak."

Onze meerwaarde zit in het contact’

Bert is op zijn plek bij Regiomakelaardij, een kantoor dat erg gericht is op haar klanten. “We zijn natuurlijk commercieel, maar in ons vak speelt ook emotie een belangrijke rol. Het gaat de mensen niet alleen om het geld, maar ook om het gevoel. Je moet vertrouwen hebben in de persoon waarmee je zo’n grote stap neemt als de aan- of verkoop van je woning. Elke klant is anders, elke woning is anders, dus dat verdient ook elke keer een andere aanpak. Wij leveren maatwerk. Dat is onze meerwaarde en daarmee onderscheiden wij ons.

Blijven verbeteren

Bert legt uit dat het belangrijk is om je als makelaarskantoor te onderscheiden in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. “De ontwikkelingen in de makelaarsbranche betekenen voor ons veranderen en mee gaan met de huidige technologische ontwikkelingen, als wel verbeteren van wat we al deden. De presentatie van woningen op internet bijvoorbeeld, die moet perfect zijn.

Centrale As

Een hele andere ontwikkeling is de Centrale As: een nieuwe weg in Noordoost Fryslân, de belangrijkste verkeersader in het gebied. “Met de komst van de Centrale As verwachten we dat hier meer mensen blijven wonen. De afstanden tussen wonen en werken zijn ineens een stuk korter. De werkgelegenheid in ons werkgebied is nog steeds niet groot, maar mensen komen juist naar deze omgeving voor de rust, de ruimte en de frisse lucht. En omdat de ontsluiting nu goed is, ben je snel op je werk of thuis. En mogelijk zorgt deze aantrek in de toekomst voor meer werkgelegenheid in onze regio.”

Een positief toekomstbeeld van de makelaardij. “Ik ben heel positief over de toekomst, over de huizenmarkt en de regio. En dat deel ik graag met onze klanten. Want dat is absoluut een speerpunt van Regiomakelaardij: partijen zo bij elkaar kunnen brengen en daardoor transacties tot stand brengen.”

Heeft u vragen, of wilt u uw woning verkopen?